. Bismillahirrahmanirrahim بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَ. .
BadSoul ♥
+ Follow | Dashboard

Bie..
Sunday, 18 December 2011 | 00:08 | 0000 Violets
Assalamualaiku.. :)
Bismillahirrahmanirrahim
Bie,aku rindu kau. Bie,semalam kenapa Bie 'datang'? Bie cakap "kenapa selalu sebut-sebut lagi nama bie? kenapa syang nangis-nangis lagi?". masa tu aku baru jaa nak tidur Bie. bangun jaa kejap,aku terus nangis. sakitnya Bie! sejak kbelakangan ni kann,semua benda yg aku nmpak,semua buat aku igat kat kau Bie! kenapakah? :')   Em,Bie. malam ni 'datang' yaa? Teman aku yaa? Cakap-cakap lagi dgan aku. Em, aku takda benda lagi yg boley aku ckap lg Bie!
 Nak refresh laa Bie. Satu hari,Bie suruh aku pegang phone Bie,then aku jalan kat area taman member Bie,(saja jaa,malas nk layan mmber kau yg gila tuh!). pastuh aku lupa jalan balik rumah. hehehee. nak cll Bie pun xboley,phone Bie kat aku. Pastuh Bie cll phone pkai number member Bie,Bie jerit-jerit. Then bila kita daa jumpa,Bie marah-marah ??! "Gemok! Kau ni kann,selalu buat Bie nak gigit kau,syang! Isssh!!(sambil kau tarik-tarik nose aku! Sakit tauk!),Lain kali tak payah laa buat Bie tercarik-carik kau kat mana,boleh tak??! Lain kali menyusahkan aku lagi!! Aku hantar kau balik sekarang! Lepas ni,aku xbwak lagi kau dtang sini!!" .Pastuh aku TOUCHING. Isssh. Nape kau nak marah-marah aku seyh??!! Tapi tak lama,3 hari lpas tuh kita da oke! heee :D  lepas tu,kita dah xgaduh lagi kann Bie? kita oke jaa.
 Pastuh masa bulan puasa,kita 2010,kita langsung tak jumpa. awwwwwhhh. rindunya! Masa tu Bie pergi Sarawak. Bie uruskan hal tanah family kat sana. Masa tu Bie  selalu mengadu yang Bie sakit dada! Tudiah! Smoke lagi!! siap batuk-batuk darah! Masa bulan puasa tuh,aku pergi Seremban. nak jaga anak buah masuk hospital. lelah. 13hb August. Pastuh,petang tuu,Bie call. yeah! haha,tapi kita gaduh time tuh, Bie ngadu,dada Bie makin sakit. makin banyak darah keluar masa batuk. pastuh aku marah-marah kau kann?Aku ckap "Padan muka Bie. Kan syang da bgtau toksah smoke! degil kann?Tudiiiaah!! Nak mati daa kann? Senang citer,pakcik oi!" Pastuh Bie gelak-gelak jaa. But lepas tuh,aku marah. aku ckap "Dok gelak-gelak! Aku ckap betul-betul oke! Daa kalau kau degil,mmg degil kann? "Bie cuma diam and say "Sorry laa gemuk. hee,nanti aku daa mati,syang senang kann? xpyah dok jaga aku lagi. hahaha" aku still marah jgak lepas tuh end call.!!! watdafak! aq xsay goodnight,iloveyou,takecare,makan ubat and Asssalamualaikum pun! jahatnya aq! dduk hospital aq asyik mengonline!
Morning! online lagi kat hospital time tu! Sampai petang,aq tiba-tiba mcam lupa nak text and call langsung. xlarat kot. puasa kann? tapi,aku tak sepatutnya wt macam tuh! homai! petang,pukul 4 lebih 14hbAugust adik Bie text > Kak,Abg daa takda. Dia daa meninggal kak. Alfatihah. Huh?? Masa tuh aku ingat Ieka main-main. Pastuh aku terus call ibu Bie . Masa tuh ibu nangis-nangis. Ibu ckap Bie daa pergi. And ibu ckap,ibu sedih. Ibu xboley selalu ziarah Bie,sebab kebumi kat sana. Kesian ibu, Bie........ Dia nangis. Pastuh,daddy Bie pulak call syang. Daddy ckap Bie TIBI. Masa tu menjurai-jurai airmata syang jatuh! Syang kesal sebab ckap mcam-mcam kat Bie,tak bagi salam kat Bie,tak say sorry kat Bie,and tak say ayat yang paling penting kat Bie >ILOVEYOU,BIE. jahat nya syang kann Bie??? Doakan Bie mati.!!!!!!!!! 
Hari raya kann,syang pergi rumah Bie. Jumpa ibu,daddy,Dik Ieka,Along,Kak Shiha and Baby zizi. masa tu,semua sedih Bie. Kak Shiha ajak syang tengok bilik Bie. Ibu ckap macam mana keadaan bilik tuh masa Bie keluar,macam tu jgak laa keadaanya masa tuh. diorang xusik. Pastuh,syang bukak almari Bie,wangi nya.. Bau perfume DUNHILL Light Blue. kuat sgat. and dekat satu tempat tuh,semua barang yang syang bagi dkat Bie. and gambar-gambar kita. :(  Bie,barang-barang yg pernah Bie bagi kat syang,gambar semua syang daa letak kat almari Bie. satu pun syang tak simpan Bie.!!! syang tak sanggup. Syang selalu pergi rumah Bie. Jumpa ibu. Daddy daa meninggal. Tinggal ibu sama Ieka jaa kat rumah tu,Bie.
Oke Bie.Syang nak sleep. Sorry sbab sebut-sebut nama Bie. ada sikit syang nak ckap . syang xsempat ckap masa last kita berbual on phone, ILOVEYOU,SORRY,ASSALAMUALAIKUM Bie :')

Labels:


Back To Old ♥ | Back To New ♥






Chelsea FC